TJ Jáchymov x TJ Vojkovice 2:3 (1:1)

08.10.2013 13:33

Na programu sobotního odpoledne měly Vojkovice naplánované derby s aktuálně posledním týmem tabulky Jáchymovem. Vzhledem ke zkušenostem z minulosti, kdy se nám zásadně nedaří proti týmům ze spodní části tabulky, bylo nutné se řádně na zápas soustředit a nic nepodcenit. 

TJ Vojkovice x TJ JáchymovCož se nám v úvodu moc nepovedlo a již v 5. minutě jsme inkasovali gól po rohovém kopu, když se hlavou přesně trefil Karel Lorenc. To bylo v první části asi tak vše zajímavé a pak se hrála doslova kopaná. Zcela se vytratila mezihra a balon se překopával z jedné strany na druhou. Stereotyp hry narušil až přesnou nahrávkou Míša Barth, který tak vyzval Petra Kocifaje k sólu, jež zakončil zkušeně obstřelením gólmana a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Druhý poločas byl již jiné kafe a přinesl mnoho zajímavých situací. Nejdříve se nádherně trefil Míša Barth, když se jeho střela otřela o břevno a zapadla za brankovou čáru. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Radek Petřík, kdy po faulu na Petra Kocifaje byla nařízena penalta. Bohužel domácí gólman vystihl směr a pokus zneškodnil. Vojkovice se nadále tlačily do brankových příležitostí a tentokrát si vyměnili role aktéři první branky. Přes obránce se ve velkém vápně prosadil Petr Kocifaj. Jeho střelu gólman ještě zneškodnil, ale na dorážku Míši Bártha již nestačil a bylo to 1:3. Už se mohlo zdát, že je rozhodnuto, ale opak byl pravdou a vše mohlo být nakonec jinak. Hráči Vojkovic byli přesvědčeni o svém vítězství a polevili v důsledné obraně. Z toho těžil jáchymovský obránce Honza Navrátil, který opět po rohovém kopu snížil hlavou na 2:3. To Vojkovicím ještě více svázalo nohy. Chvíli na to se sám na gólmana Jardu Matouška řítil Pavel Hekl, ale z jasné příležitosti minul branku. Po pár minutách ten samý hráč orazítkoval tvrdou střelou břevno vojkovické branky. Hráči Jáchymova vsadili všechny síly do útoku a rezignovali na obranu. Toho využil Míša Barth, který se řítil zcela osamocen na branku Jáchymova. Bohužel promarnil nejlepší okamžik k zakončení a následnou kličku mu jáchymovský gólman zneškodnil. To bylo v tomto utkání, které se hrálo před pěknou diváckou kulisou, vše. Vojkoivce si připsaly důležité 3 body a nadále se drží na předních příčkách tabulky.

Góly: 2 x Míša Barth, 1 x Petr Kocifaj